diumenge, 5 de juny del 2011

Novetats per als Embotits 2011

Aquest 2011 serà segurament l'any que durà a la consolidació del Retaule dels Embotits. Per quina raó? Com bé sabran els seguidors del nostre espectacle, l'any passat vam poder comptar ja amb nombroses novetats com la col·laboració especial del Jaume Riu i també de membres joves de l'Escola de Música que van permetre fer un Retaule instrumental més adient a l'obra que teníem entre mans. Enguany tornarem a comptar amb la seva inestimable col·laboració però hem aconseguit nous participants que aquest cop ens ajudaran a fer-lo més modern i tradicional al mateix temps. Com?

L'Escola de Música ens aportarà algun instrument nou, en especial la bateria que ens donarà ritme a les cançons que l'any passat potser van semblar boniques però un pèl massa lentes o clàssiques. I d'altra banda comptarem amb la participació d'una tenora que ens permetrà arrelar l'espectacle a la nostra realitat, la catalana. Des del moment en què es va escriure el Retaule que es va pensar en una instrumentació especial d'instrument de vent i canya, de l'estil de l'oboè. A casa nostra tenim un instrument completament català que és la tenora i que compleix amb aquestes condicions d'instrument de vent i de canya, però que té moltes més possibilitats que altres com la gralla o la tarota, i que de ben segur que ennobliran el Retaule d'aquesta edició. El músic que la interpretarà és la Maria Antònia Pujol, tenora de renom en l'àmbit sardanístic des de fa molts anys, participant de l'Aula de Música Tradicional a Barcelona, cantaire tradicional entre altres coses i que enguany ens ajudarà a crear un Retaule d'alta volada. Aquest passat cap de setmana hem tingut l'oportunitat de conèixer-la abans de fer els primers assaigs instrumentals i generals a Sallent ja que ha tocat la tenora amb la cobla de Terrassa a l'anual Aplec de Cornet que organitza la Colla Dansaires Sallentins. Esperem que gaudeixi molt amb el nostre Retaule i li quedin ganes per a repetir en properes edicions.

Per aquestes raons i moltes més que anirem presentant properament, el Retaule 2011 esdevindrà un acte consolidat, un espectacle amb projecció i que pretén recollir iniciatives i inquietuds d'altres entitats per a encabir-la en aquest "Tot" artístic que ha de ser "El Retaule dels Embotits".