divendres, 4 d’abril de 2008

Nova sessió de cant amb en Xavier Baulies

Dissabte passat vam poder gaudir una altra vegada d'una sessió de tècnica vocal amb un professional com és en Xavier Baulies. El Xavier forma part de l'equip tècnic de la FCEC (Federació Catalana d'Entitats Coral) i sovint realitza jornades per tota Catalunya com la que vam fer dissabte a Balsareny a petició de les delegacions o de les mateixes corals.

La sessió, com la que va realitzar l'any passat, va venir marcada per la conveniència de dominar "naturalment" la veu com a instrument de vent que és (paraules com "tub"i "cuc" van sovintejar en el vocabulari de la sessió). Aquesta veu, per tal de funcionar i complir una funció en el cant, cal que treballi tres aspectes: consciència d'instrument, la postura i la tensió. Tot això es va treballar amb tots els assistents que provenien de Monistrol, Balsareny, Freixinet, Castellbell, Súria, Viladomiu i Sallent.

La sessió va continuar amb el treball de dues peces ben interessants, que tot i ser molt simples, en Xavier Baulies va demostrar que no ho eren tant. La primera va ser la primaveral sardana de J.Saderra i lletra d'en Ramon Noguera, "La Jove". El treball de veu va ser formidable per tal de que els assitents assolissin els reptes que presentava la cançó. De la mateixa manera es va treballar la nova havanera de Francesc Vila "Jo sé", a tres veus, la qual va presentar algunes dificultats per a les contralts que van ser solventades fent ús de les tècniques que va ensenyar el mestre.

Com l'any passat, tots els assistents van considerar la jornada molt profitosa ja que acosta la tècnica vocal a un col·lectiu, el dels cantaires amateurs, que sovint no té massa oportunitats dins les mateixes corals per a millorar-la o per a conèixer més amb profunditat els secrets de la veu.

Des de la Nova Harmonia volem també felicitar a la presidenta de la demarcació del Bages-Berguedà de la FCEC per l'organització d'aquesta sessió amb el mestre Baulies que tants bons fruits dóna a les corals.