dilluns, 7 d’abril de 2008

Enregistrament: fi de la primera part

Ahir diumenge La Nova Harmonia va realitzar la segona i definitiva sessió d'enregistrament de cançons per al nou CD. Aquesta sessió va ser tant o més dura que la primera, tenint en compte que algunes de les cançons eren particularment exigents, però al mateix temps va ser una sessió molt agraïda ja que vam tenir l'acompanyament instrumental del piano/orgue per part de la Dolors Riera (de l'Escola de Música de Sallent i excantaire de la coral) i de l'acordió d'en Pol Alzina de Súria (que ja ens va acompanyar en les Enramades 2007).

La sessió va tornar a començar amb certa puntualitat amb l'enregistrament d'una cançó "a capella" i vam continuar amb l'orgue amb una sèrie de cançons religioses i de Nadal. La Coral va treballar-les correctament tot i tenir algunes dificultats d'homogeneïtzació en la rítmica d'alguna d'elles. Després d'una parada tècnica es va procedir a enregistrar les dues havaneres acompanyades a l'acordió, les quals, malgrat ser tant sabudes, ens van sonar extranyament conegudes degut a l'acció de l'acordió, el qual els hi va donar un aire diferent, més propi de l'autèntica havanera de pescadors o de mar.

Després dels instruments només va caldre rematar la feina amb dues peces més "a capella" i mostrar satisfacció per la feina feta durant les dues sessions. Ara la feina correspon als tècnics que hauran de valorar els diferents enregistraments de les cançons i decidir les interpretacions que hauran d'anar al disc.

Cap comentari: