dilluns, 31 de març del 2008

El moment més esperat de l'any ha arribat!

Fa temps que en parlàvem i que ens dirigíem a vosaltres informant-vos de la intenció d'enregistrar les nostres cançons d'avui i de sempre per a oferir-vos-les en un CD. Doncs bé, el moment ha arribat. Ahir diumenge a les 3 de la tarda vam fer la primera de les dues sessions d’enregistrament a la Casa Torres Amat. Vam iniciar bastant puntualment la gravació -que havia de ser de 6 hores-i només es va interrompre per a recuperar líquid, prendre alè i recuperar forces per a continuar.

El tècnic de so es va instal·lar al fons de la sala de la biblioteca amb els seus aparells i els cantaires de la coral es van col·locar en semicercle i amb l’avís previ d’intentar reduir els sorolls innecessaris com ara els dels mòbils, aparells electrònics, claus, passar els fulls de les partitures… En aquest sentit i després de les primeres proves el mateix director es va haver de treure el rellotge ja que al dirigir i moure els braços produïa petits sorolls que eren captats pels micròfons.
Aquesta primera sessió es va centrar en l’enregistrament de les cançons "a capella" i en algunes d’acompanyament de piano. De fet alguna de les peces va ser més complicada del que es preveia inicialment però tots els cantaires van actuar amb responsabilitat i dedicació i van permetre arribar a l’objectiu que es tenia per al dia: gravar dues terceres parts de les cançons previstes per a tot el CD.
La setmana vinent dedicarem una altra tarda completa a finalitzar l’enregistrament i esperem ben aviat poder-vos mostrar el fruit d’aquest treball.