dimecres, 12 de setembre de 2007

Inici de curs a corre-cuita

Dissabte passat i com és tradicional vam tornar a presentar les nostres cançons durant la Festa Major de Sallent. Enguany vam presentar un programa recuperant algunes cançons que han fet història a la coral en els darrers 10 anys i que degut a la renovació de veus dels últims temps ens hem vistos obligats a fer-les novament amb els cantaires. Entre elles hi havia "Blue Moon" i "O voso galo comadre". El concert però també va presentar algunes novetats entre les quals la "Melodia desencadenada" de la pel·lícula "Ghost" i la peça religiosa "Ave Maris Stella". Degut a la proximitat de la Diada Nacional de l'11 de setembre sempre oferim alguna cançó significativa de la jornada. Aquesta any vam repetir la bonica "Abril'74" de Lluís Llach i per finalitzar el concert la sardana "Cavaller Enamorat". El concert, de dues parts, va tenir un moment per al record del tenor italià, Luciano Pavarotti, que havia mort el dijous abans del concert, al qual se li van dedicar uns segons de silenci acompanyats de la música de l'ària "Nessun Dorma" de l'òpera Turandot, que ell tant va popularitzar.

Una de les novetats o sorpreses de la nit va venir donada per la originalitat del programa de mà del concert, el qual tenia forma de "vano", i que va ser idea de la nostra contralt Maria González. Així, a més de conèixer i seguir les cançons de la coral, el públic podia refrescar-se a base de ventar-se amb el mateix. Com és habitual, el concert de la Festa Major va ser bastant calurós, malgrat que enguany la temperatura era suportable. No ho era en canvi la xafogor, que juntament amb els focus de l'altar feien difícil mantenir un bon nivell d'actuació.
El concert es va acabar amb un parlament del Sr.Alcalde, Jordi Moltó, ex cantaire de la nostra coral, i amb el "Cant dels Segadors".
El periple d'actuacions de la coral no va acabar fins dimarts a la tarda amb la nostra participació a l'hissada de la Senyera al costat del monument a l'11 de setembre que l'any passat es va inaugurar al Parc de la Biblioteca. Enguany vam oferir només dues peces: el "Rossinyol" i el Cant dels Segadors mentre s'hissava la senyera. L'endemà el diari Regió-7 feia referència a l'acte i a la nostra actuació.

Cap comentari: