divendres, 19 d’octubre de 2007

Bicentenari del naixement del Pare Claret

Enguany se celebra el bicentenari del naixement del Pare Sant Antoni Maria Claret, fill de Sallent, l'obra del qual s'ha estès per tot el món i ha de dut de retruc el nom de Sallent arreu. El proper diumenge dia 21 d'octubre a l'església Parroquial de Sallent se celebrarà un dels actes centrals d'aquest aniversari, en què La Nova Harmonia, convidada especialment per a l'ocasió, tindrà l'honor de cantar durant la missa del Bicentenari.
La Nova Harmonia no pot defugir a invitacions com aquesta ja que a part de poder ser considerades com a activitats pròpies de la vila de la qual formem part, tenen un calat històric que difícilment poden repetir-se i menys tenint en compte que no totes les generacions de cantaires tenim oportunitats per a participar en actes com aquest. Per això, l'acte de diumenge és de significació històrica per a la nostra coral. Però també perquè els Claretians i la Parròquia de Sallent formen part de la nostra història social com a entitat. Amb ells hem pogut actuar en els recintes més apropiats de Sallent (tant l'església parroquial com la del Pare Claret) i gràcies a ells hem pogut també acollir altres corals en els seus locals (recordem el sopar amb la Coral de Paterna per exemple o bé els assaigs que feia la coral al Centre, propietat del Bisbat).
De manera especial hem d'agrair en aquest moment la porta oberta que el Pare Antoni Costa, rector de Sallent i responsable Claretià de la Casa Natal del Pare Claret, ha tingut sempre amb les propostes que ha rebut de part nostra i que ara, en el moment del Bicentenari del naixement del Pare Claret, ens retorna en forma d'invitació històrica que la coral no podrà mai oblidar. En nom de La Nova Harmonia i a través d'aquestes línies en el nostre mitjà de comunicació virtual li donem les gràcies i el felicitem per l'organització d'aquest acte tan important per la Vila de Sallent.