dijous, 30 de juny del 2011

Més i més imatges sobre els Embotits

N'estem orgullosos i us volem fer partícips de la joia que vivim: El Retaule va ser un èxit i va ser l'espectacle més seguit d'aquestes darreres Enramades de ben segur! A continuació podeu veure una altra perspectiva del muntatge d'aquest any que ens fa pensar que va se més vistós del que ens pensàvem o fins i tot imaginàvem. L'emplaçament, els músics, el cor, la llum, el mural del Retaule, la Muralla, el Llobregat, els focs artificials...Tot va servir per a fer un Retaule gairebé operístic, una obra artística capaç de conjugar tantes i tan belles arts. A gaudir! 










diumenge, 26 de juny del 2011

FOTOS_3A_EDICIÓ

El millor Retaule

Vam tornar a viure una Nit Inoblidable! La tercera edició del Retaule dels Embotits va tornar a donar color a una de les nits d'Enramades i ho va fer evocant la llegenda però amb un resultat més espectacular que mai gràcies a la col·laboració i entrega d'entitats i persones, que amb el seu gra de sorra han permès que el Retaule continuï creixent i sigui un referent any rera any de la Festa de les Enramades Sallentines.

Tot just acabem de baixar del núvol i ens recuperem de la ressaca però ja podem gaudir una mica del resultat obtingut: les primeres fotos oficials, fetes pel fotògraf Joaquim Alberch. En elles ja podem observar la posada en escena i també veure algunes de les novetats d'enguany: la ballada dels Gegants de Sallent amb música composada per la ocasió per en Jaume Riu, les dues actrius teixidores d'una fàbrica tèxtil sallentina de fa 100 anys amb la interpretació de la Berta Portabella i l'Olga Gili, la Tenora de la Maria Antònia Pujol, els solos d'en Miquel Àngel Gili i de la Montse Garcia des de la muralla, la pantalla gegant amb projecció en directe amb dues càmeres, el conjunt instrumental de l'Escola de Música amb novetat de bateria, el cor de nens... 

Els propers dies us anirem mostrant més imatges de l'espectacle amb presència de tots els col·laboradors com les noies de l'Escola Tot Dansa i els Rapsodes de l'Elenc Teatral Sallent. A tots moltes Felicitats i Moltes Gràcies! Gaudiu i per molts anys!












dissabte, 25 de juny del 2011

Ha arribat l'hora

Després de mesos treballant de valent ha arribat el dia en què podrem tornar a viure El retaule dels Embotits. Serà la tercera edició d'un espectacle coral/audiovisual que amb la mateixa base i text ha anat creixent incorporant, com es volia des de l'inici, altres entitats o grups i persones de la vila per a fer-lo més atractiu i central dins de la Festa de les Enramades. 
El Retaule dels Embotits és un espectacle en el que participen nombroses persones, i una a una ajuda a crear-lo, i tot per un sol dia: avui! És com la Festa de les Enramades, una festa en la que hi participa moltíssima gent, cadascuna en la mesura de les seves possibilitats, aportant el seu bon fer o les seves idees, per tal que aquests dies de Còrpus els carrers llueixin com mai i es transformin en escenaris de convivència i civisme i mostrin els valors i sentiments d'un poble, d'una vila, que malgrat els anys i la crisi actual vol tirar endavant i exaltar tot el bo que tenim dins, que no és poc.

El Retaule s'identifica plenament amb la Festa de Les Enramades i de fet es pot considerar com una enramada més. Com veureu avui al vespre tots els que ens recolzareu amb la vostra presència, El Retaule serà més lluït que mai, lluirà més que mai gràcies a la col·laboració rebuda de tantes entitats i persones del poble i de fora, i esperem se una guinda de la mateixa festa, exaltant tots els valors de què hem parlat. Volem deixar constància avui, el dia assenyalat, del nostre compromís amb la Festa de les Enramades, i tornar a mostrar la nostra Enramada particular, el mural del Retaule, que avui tornarà a presidir el nostre espectacle.

dimecres, 22 de juny del 2011

Els nous protagonistes...

El Retaule 2011 tindrà més protagonistes que en les darreres ocasions ja que hem aconseguit re-dissenyar la història i crear-ne una altra dins del Retaule. A sota veureu alguns dels nous protagonistes en unes instantànies preses aquest mateix capvespre a Sallent durant els darrers assaigs.



Darrer assaig general a l'EMM de Sallent

Ahir al vespre vam tenir el darrer assaig amb tots els músics abans del concert de dissabte. Us oferim unes quantes fotos del mateix, molt representatives de com va anar tot plegat.



I el temps ens acompanyarà...

Ja fa uns dies que la calor i el sol s'han fet els amos del temps de casa nostra. L'estiu, acabat d'entrar aquest dimarts 21, ja fa dies que ronda però quan arriben Enramades...sempre ens en fa alguna!

Per sort, sembla que es va confirmant el que esperem tots els sallentins i sallentines a més dels visitants que vindran a veure les nostres enramades: farà calor i el sol serà l'amo de la nostra Festa!
A La Nova Harmonia feia dies que anàvem seguint la previsió del temps per als propers dies i evidentment per al proper dissabte al vespre i a hores d'ara ja podem estar contents i dir que ni el mal temps ni la pluja faran acte de presència aquest dissabte durant l'edició del 3r Retaule dels Embotits. La temperatura serà alta i els núvols no faran ni acte de presència. Esperem que tots els visitants ompliu els nostres carrers i ens acompanyeu en l'edició del Retaule, que com ja us hem anat avançant, tindrà moltes novetats i millorarà les passades edicions.

Bages - Sallent

Predicció

dijous, 16 de juny del 2011

NOU ASSAIG AMB RAPSODES

Els esforços d'un munt de grups i de gent, també individuals, tindran recompensa el proper 25 de juny quan puguem ensenyar a tots els sallentins i visitants de les Enramades el Retaule dels Embotits 2011. Diem això perquè aquests dies previs es fan evidents aquests esforços de tota aquesta gent que col·labora amb l'espectacle i que aporten el seu granet de sorra a fer-lo el més gran possible. 

Aquest dimarts passat vam tornar a tenir un assaig que hem de considerar memorable: el piano, la tenora, el cor i  els rapsodes van intervenir ensenyant les seves millors arts. El Jaume Riu i la Maria Antònia Pujol van tocar una de les peces que seran novetat en aquests Embotits: el "Toc Major d'Embotits" i que serà interpretada en dues fases, una primera amb solo de tenora i una segona amb tot el conjunt instrumental de l'Escola de Música. L'obra ha estat escrita pel mateix Jaume Riu i segur que es convertirà en un dels himnes d'aquest renovat  Retaule i aquest dimarts va ser el primer dia en què la vam poder escoltar els membres organitzadors de l'espectacle. En Jaume Riu i la Maria Antònia Pujol són uns vells coneguts que havien tocat de joves en cobles. Avui mateix hem rebut una foto on es poden veure els dos tocant a sobre l'escenari amb la Cobla Bages, cadascun amb el seu instrument: el flabiol i el tamborí, i la tenora.
Durant l'assaig de dimarts passat van intervenir els membres de l'Elenc Teatral Sallent que tornaran a donar les veus dels personatges de la nostra llegenda i que van tornar a mostrar l'interès perquè l'espectacle continuï i es mantingui amb la qualitat actual. 

Les corals van tornar a cantar a ple rendiment i van cantar totes les cançons, de dalt a baix. Aquí teniu una mostra de com va anar l'assaig de dimarts.