dijous, 16 de juny del 2011

NOU ASSAIG AMB RAPSODES

Els esforços d'un munt de grups i de gent, també individuals, tindran recompensa el proper 25 de juny quan puguem ensenyar a tots els sallentins i visitants de les Enramades el Retaule dels Embotits 2011. Diem això perquè aquests dies previs es fan evidents aquests esforços de tota aquesta gent que col·labora amb l'espectacle i que aporten el seu granet de sorra a fer-lo el més gran possible. 

Aquest dimarts passat vam tornar a tenir un assaig que hem de considerar memorable: el piano, la tenora, el cor i  els rapsodes van intervenir ensenyant les seves millors arts. El Jaume Riu i la Maria Antònia Pujol van tocar una de les peces que seran novetat en aquests Embotits: el "Toc Major d'Embotits" i que serà interpretada en dues fases, una primera amb solo de tenora i una segona amb tot el conjunt instrumental de l'Escola de Música. L'obra ha estat escrita pel mateix Jaume Riu i segur que es convertirà en un dels himnes d'aquest renovat  Retaule i aquest dimarts va ser el primer dia en què la vam poder escoltar els membres organitzadors de l'espectacle. En Jaume Riu i la Maria Antònia Pujol són uns vells coneguts que havien tocat de joves en cobles. Avui mateix hem rebut una foto on es poden veure els dos tocant a sobre l'escenari amb la Cobla Bages, cadascun amb el seu instrument: el flabiol i el tamborí, i la tenora.
Durant l'assaig de dimarts passat van intervenir els membres de l'Elenc Teatral Sallent que tornaran a donar les veus dels personatges de la nostra llegenda i que van tornar a mostrar l'interès perquè l'espectacle continuï i es mantingui amb la qualitat actual. 

Les corals van tornar a cantar a ple rendiment i van cantar totes les cançons, de dalt a baix. Aquí teniu una mostra de com va anar l'assaig de dimarts.