dissabte, 13 de juny del 2009

Demà, gran estrena d'El Retaule dels Embotits

Gairebé ja està tot a punt per a l'estrena de l'espectacle que La Nova Harmonia ha preparat per a la tradicional Serenata dels Embotits. Per tal que ningú se'l pugui perdre us tornem a donar les dades pel concert:
DIUMENGE, 14 DE JUNY
A LES 21:15H
PLAÇA SANT BERNAT
SALLENT
La Nova Harmonia, després de molts anys col·laborant en la Festa de les Enramades, ha endegat un projecte de base musicocoral totalment diferent al que venia fent. Tothom que vingui demà a escoltar i veure el nostre "Retaule dels Embotits" podrà comprovar que no té res a veure amb el que es venia fent, que era un concert/serenata més o menys informal, amb cançons del nostre repertori habitual o bé cançons tradicionals de tot el món. Enguany, el projecte que us presentarem és una història basada en la llegenda sallentina dels Embotits, on es mesclarà una història amorosa entre dos joves sallentins i la proesa de la Vila en aconseguir, amb el seu enginy, fer fora els exèrcits estrangers que volien entrar a Sallent. Mentre us expliquem la nostra versió de la llegenda, us cantarem, al mateix temps, unes cançons originals per a l'ocasió que s'adiuen perfectament amb cada escena i cada diàleg. En total són 8 cançons cantades a quatre veus per la coral.
De la història en volem destacar una sèrie de conceptes:

-L'arrel llegendària: El Retaule dels Embotits no és una interpretació exacta dels fets llegendaris sinó una història totalment original que parteix de la llegenda per a traslladar-vos a uns fets dels quals som hereus tots els sallentins.
-La Cultura Catalana: els Catalans som gent amb uns valors que ens defineixen. El retaule dels Embotits vol fer honor a aquests valors: la defensa de les nostres Llibertats, l'esforç, l'enginy, la tolerància, la Pau, la resistència malgrat l'opressió, l'Esperit de Poble. Altra simbologia catalana que el Retaule vol honorar és l'esperit que transmet Montserrat, ja sigui el religiós a través de la seva Verge, la Patrona de Catalunya, com els relacionats amb la identitat de la nostra Terra Catalana.
-Valors propis dels nostres temps: una cosa que no se'ns podia escapar és el paper de la dona. El Retaule dels Embotits té de protagonista una noia -cosa impensable en altres temps- i d'ella surt la idea principal de la llegenda.
Amb tots aquests ingredients esperem que "El Retaule dels Embotits" sigui un inici per a impulsar la Festa de les Enramades i aglutinar esforços d'altres persones i entitats de la Vila per a fer-la més gran en els propers anys.