dilluns, 30 de març del 2009

Tècnica de debò amb en Xavier Baulies

Aquest dissabte passat vam poder disfrutar d'una nova sessió de tècnica vocal i de cant per part del mestre Xavier Baulies. Aquest cop la podríem qualificar de "professional" ja que a diferència d'altres vegades, el mestre va tractar d'una manera molt "primmirada" cada una de les peces que s'havien de preparar. 
La sessió va començar amb un ple de la sala del local parroquial de Balsareny, el qual es va omplir de cantaires de tota la demarcació Bages-Berguedà, sembla ser que fins a un centenar. Així, l'adrenalina dels cantaires i com no la del mestre Baulies es va activar i va permetre aprofitar més que mai la sessió de cant.

Primer de tot es va tractar la veu com a instrument, des d'un punt de vista molt tècnic, gairebé científic, però també molt gràfic. Es va  parlar de deixar anar la pelvis, de tractar la veu com si fos un cuc, de fer saltar la veu en el moment precís com si fos un lleó en plena sabana, etc tot molt, molt gràfic.

Més endavant vam començar a cantar Haendel, l'esbarzer i Jo estic amb tu. El temps va passar volant però de seguida tothom es va adonar que la feina del cantant -no pas cantaire- no és pas fàcil, i que calen moltes hores de treball, de constància i no perdre l'esperança. Cantar es pot fer, el que costa més és Cantar bé!
Segur que l'èxit de participació tindrà un bon ressò a la demarcació i impulsarà nous projectes i noves sessions de cant, que de ben segur falten per rellançar el cant coral a casa nostra.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Nova Harmonia, gràcies per aquet escrit sobres l'assaig de dissabte.
M’alegra molt saber que ho vareu gaudir. Realment es va fer curt i això vol dir que va ser interessant.
Carme Quintana