dimarts, 2 de desembre del 2008

La Nova Harmonia i The Beatles

La Nova Harmonia va participar el passat 23 de novembre al Catalunya Coral, cicle de cant coral organitzat per la FCEC a les diferents demarcacions comarcals de Catalunya. En ell es va presentar una nova cançó que feia temps es treballava i que malgrat haver estat en projecte en més d'una ocasió finalment vam poder interpretar públicament: ens referim a "Yesterday" dels Beatles. 

És ben sabut que el cant coral s'associa sovint al cant i a la música clàssica o tradicional. La Nova Harmonia està treballant en els darrers temps per canviar aquesta idea i oferir repertoris que facin atraure nous espectadors i oients als nostres concerts. Per això anem incorporant músiques com el "Yesterday" dels Beatles, una cançó que malgrat haver estat cantada i harmonitzada des de gairebé la seva aparició en els anys 60 del segle passat, no ha estat incorporada com a repertori habitual per les corals. La Nova Harmonia, considerant la dificultat de la peça i el seu caràcter històric com a "hit" dels famosos "The Beatles" la treballarem i incorporarem al nostre repertori habitual, prenent consciència que és una de les cançons contemporànies nostres que més han influït en la música del segle XX.

Al mateix temps volem agrair en Jaume Gili per les fotos que va fer del concert que vam donar al cicle "Catalunya Coral" a Maçanet de la Selva.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El concert va estar molt bé i molt entretingut.
Felicitar a laCoral Nova Harmonia per l'estrena de la peça Yesterday. Peçes com aquesta fan que les corals guanyin un plus de qualitat per la seva difucultat i aquesta coral la va treura amb una bona nota.
La peça "Canzone gondoliera" molt ben interpretada per la coral de Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires,va esser també una de les més aplaudides per el públic assistent.
Felicitar a la Coral "El Ginjol" de Maçanet per la seva organització.