dilluns, 24 de novembre de 2008

Debut al Catalunya Coral

Ahir diumenge, 23 de novembre, vam participar en el Festival "Catalunya Coral" organitzat per iniciativa dela Federació Catalana d'Entitats Coral de Catalunya (FCEC) a la població gironina de Maçanet de la Selva. La Nova Harmonia era la primera vegada que participava a nivell de Catalunya en un festival d'aquest tipus i en va fer una valoració molt positiva.

El concert s'inicià a les 6 de la tarda amb la coral "El Gínjol" de la mateixa població de Maçanet, presentant un programa molt variat. Segonament vam ser La Nova Harmonia qui vam presentar algunes de les cançons que es poden trobar al CD enregistrat el mes d'abril passat
 i presentat durant la Festa Major de Sallent. També es va cantar per primera vegada la conegudíssima "Yesterday" del grup britànic "The Beatles", en anglès, que va ser tot un repte degut a la dificultat lingüística i a l'harmonització amb traces simfòniques en contralts i tenors.

Finalment, la Coral Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, va cantar una sèrie de cançons molt boniques entre les quals cal destacar les d'origen sudamericà (argentines i xilenes), inclòs un "cha-cha-cha" amb escenografia.
Tot acabà amb tres cançons de conjunt: el Rossinyol, "Hi havia en temps" i "Los cuatro muleros", cadascuna dirigida pels directors de les corals.
Més tard es va fer un pica-pica on es van cantar cançons i cànons molt populars amb la participació de tots els cantaires i autoritats.
La bona acollida del repertori i de l'acte ens fa pensar en l'organització l'any vinent d'un concert del cicle "Catalunya Coral" a casa nostra i poder convidar corals de tota Catalunya a Sallent. Més endavant anirem informant de totes les novetats en relació a aquesta possibilitat.

1 comentari:

Miquel À. Gili ha dit...

Uoooo, m'agrada akest canvi d'imatge del blog!

Miquel À