dimecres, 5 de novembre de 2008

Viatge ben merescut

La Nova Harmonia va realitzar la seva sortida anual el passat 11 i 12 d'octubre a les localitats urgellenques de Tàrrega, Guimerà i Verdú. La sortida, que tornava a ser sorpresa, com l'any passat quan es va visitar Montblanc i l'Espluga de Francolí, va estar organitzada amb molt detall i va tenir fins i tot moments de sorpresa que ni les organitzadores no havien previst.

Tot va començar amb un joc, uns mots encreuats, amb tot de paraules que s'havien d'anar descobrint i que, un cop omplert totalment, permetia conèixer i descobrir les localitats que aniríem a visitar. El joc va engrescar tothom i va permetre començar a fer boca del que anàvem a veure: la localitat medieval de Guimerà primer i la vinícola i ceramista Verdú després.

La primera visita va ser dissabte a la tarda a Guimerà on un jove guia ens va ensenyar els pintorescos carrers de la població i l'església i el que queda de les muralles. La visita va ser molt ben valorada.L'endemà al matí ben d'hora vam anar a Verdú on ens esperava una guia per a fer una visita a l'església de la població en la qual hi ha uns preciosos frescos i un retaule de l'arbre de Jessè molt interessant. 
Més tard visitàvem una de les atraccions del poble, el Museu de la joguina i dels autòmats, lloc on es va produir la sorpresa més gran de tot el cap de setmana ja que a mig fer vam ser guiats per l'amo del museu, un senyor galerista de Barcelona, fill de Verdú, col·leccionista fins a la medul·la de joguines i objectes esportius. El senyor Majoral va estar molt content de rebre la nostra visita i guiar-nosa personalment per la seva perla: el Museu.
Més tard, tot i quatre gotes que van caure, vam presenciar l'acte principal de la Festa de la Verema de Verdú, que s'iniciava en aquell moment amb la presència destacada del conegudíssim Mag Lari. Tots el vam poder veure com trepitjava raïm a peu nu.
Després de dinar vam tornar a Verdú per rebre una classe de ceràmica amb un professional i fer un últim tomb per la vila.
La sortida sorpresa d'enguany ha estat molt ben valorada per tots i esperem que es puguin anar fent omplint dos autocars com hem fet en aquesta ocasió. Gràcies a tothom.

Cap comentari: