diumenge, 20 de setembre del 2009

Festa Major perfecta!

Malgrat la pluja que va deslluir la major part dels actes del dissabte dia 12 de juliol, a Sallent, el concert de festa Major que va plantejar La Nova Harmonia va sortir rodó. Malgrat el mal temps, l'església del Pare Claret estava bastant plena i ens acompanyaven una bona colla d'autoritats de la població a més dels Pares Claretians, sempre amfitrions dels nostres concerts.

L'acte va començar amb pocs minuts de retard i va consistir en una primera part amb cançons del nostre repertori, entre les quals vam interpretar per primer cop una bonica peça religiosa de Mozart. La segona part, i després d'una presentació sobre el funcionament de la mateixa, es van interpretar les cançons del nostre "Retaule dels Embotits", el nostre millor treball de l'any. El nostre director, en Joan Camprubí, va obrir les portes a altres col·laboracions de cara als anys propers per a l'espectacle i va aprofitar per mostrar la revista que La Nova Harmonia va editar en commemoració d'aquest espectacle, la qual va passejar-se per tot el públic.
El concert va entusiasmar els assistents i es va obligar a fer un bis, una repetició de la cançó "Embotim", una de les que es pot convertir -amb paraules del director- en l'himne oficial dels Embotits de Sallent.

dijous, 10 de setembre del 2009

11 de setembre i Festa Major

Aquesta nit, com en els darrers anys, la Nova Harmonia participarà amb els seus cants en l'acte que dóna inici a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, a Sallent. La coral realitzarà només dues intervencions durant l'acte en què es llegirà un manifest de la Diada i s'hissarà la Senyera, símbol nacional català. L'acte és al Parc Pere Sallés, davant el monument a l'11 de Setembre i a 2/4 de 10 del vespre.

També, com sempre, l'11 de setembre dóna lloc a l'inici de la Festa Major de Sallent i per tant també al nostre habitual Concert. Enguany realitzarem un concert doble: primer amb les nostres cançons de repertori i segon amb una interpretació concertística de les cançons del "Retaule dels Embotits", l'espectacle que vam presentar el mes de juny passat durant la Festa de les Enramades. Donada l'expectació creada en aquell moment i sabent que molta gent esperava poder-la veure aviat vam pensar que durant el concert de Festa Major podríem fer una versió de concert amb les seves cançons. Així ho hem fet i us les tornarem a interpretar aquest dissabte a l'església del Pare Claret, a 2/4 de 10 del vespre. Us esperem a tots els actes!

Participació al 30è Festival Catalunya Centre

La Nova Harmonia va participar el passat dia 29 d'agost al 30è Festival Catalunya Centre organitzat per la Coral Capella Burés de Castellbell i el Vilar. La Nova Harmonia va cantar cançons del seu repertori habitual, posant èmfasi especial en dues cançons del compositor de Castellbell Francesc Vila, al qual va fer referència el nostre director durant la seva presentació.

Va ser tot un honor poder cantar en aquest certament juntament amb la coral organitzadora i amb dues corals estrangeres, una de Mexicana i una de Venezuela.

Durant la jornada que va començar ja al migdia amb una festa castellera, es van poder treballar tres obres de conjunt que foren "Qué chula es Puebla", "Caramba" i "l'Aleluia" de Haendel.

Des de 1998 que no s'havia participat en cap Festival Catalunya Centre. En aquell moment es va participar gràcies a la invitació de la Polifònica de Puig-Reig. Ens mostrem molt satisfets i ens enorgulleix poder fer concerts amb cors i corals de tot el món, com ha estat aquesta ocasió.