dimecres, 12 de maig de 2010

Torna "EL RETAULE DELS EMBOTITS"

Ara sí, tots els esforços de la Coral van dirigits a presentar, per segona vegada, El Retaule dels Embotits. Després d'un any amb forces compromisos concertístics -ja siguin nadalencs o invitacions- La Nova Harmonia, acompanyada d'altres entitats de la vila, presentarà de nou l'espectacle musicocoral "El Retaule dels Embotits", inspirat en la popular llegenda sallentina dels embotits.

Enguany l'espectacle tindrà nombroses novetats i si l'any passat ja va crear molta expectació, la coral espera que aquesta edició la pugui superar. Per començar s'ha aconseguit que l'espectacle es faci en un dia més central, dissabte, a les 22:00h del vespre, amb la qual cosa s'aconsegueix que tingui major protagonisme i més central dins de la Festa les Enramades, i a una hora sense restriccions a causa d'altres espectacles programats com vam tenir l'any passat. També aconseguim que visitants d'altres poblacions que solen visitar la Festa puguin veure l'espectacle sense la limitació de ser un diumenge a la nit quan ja es pensa en anar a dormir per l'endemà anar a treballar. Per tant, esperem rebre molts visitants de fora.

No obstant, les novetats d'enguany se centren en la música. L'any passat la Coral va cantar totes les cançons acompanyada només al piano i del tambor. Aquesta edició serà una orquestra de músics joves sallentins, acompanyats del Jaume Riu, qui acompanyarà la Coral i alguns membres de la Troupe del Riu. Això suposarà tenir un cor amb més de 50 cantaires i una orquestra d'una quinzena de músics pel cap baix. Tot un espectacle!

D'altra banda, hem de dir que hi haurà les intervencions especials de l'escola de Dansa Tot-Dansa de Sallent i també membres de l'Elenc teatral de Sallent que llegiran tot el text llegendari.

Com podeu veure el Retaule serà una gran festa, de poble i per al poble però també amb una visió nacional catalana. No us el podeu perdre!