dimarts, 28 d’abril de 2009

El Retaule dels Embotits...

Com bé haureu llegit en les nostres darreres publicacions del bloc La Nova Harmonia està preparant un novedós concert d'Embotits. Durantel popular concert d'emotits de les Enramades de l'any passat ja es va fer pública la intenció de reformar a fons la popular serenata i convertir-la en un acte central de la popular festa. Amb aquesta idea s'està treballant  i el proper 14 de juny es farà la presentació d'aquest treball de més de 6 mesos.

Però... què serà "El Retaule dels Embotits"?

La Nova Harmonia vol fer honor al seu nom treballant per la cultura del poble, per la seva recuperació, però pensant també en el present i en el futur de la mateixa. 

Sallent té una història esplèndida i La Nova Harmonia, essent una de les entitats més antigues de la població, vol renovar una de les històries llegendàries de la vila i donar-li un aire totalment nou, potser fins i tot un pèl transgressor, actualitzant la magnífica Llegenda dels Embotits i posant-la en coneixement de tots els sallentins, siguin vells o joves. 

La música tindrà un paper central en aquesta proposta però la nostra idea no és quedar-se aquí sinó treballar per tal de que la nostra proposta de Retaule es converteixi en un punt de partida per tal de que noves entitats puguin afegir-se al projecte els propers anys i converteixin "El Retaule dels Embotits" en l'acte principal de la Festa de les Enramades. No volem pecar de sobèrbia però es diu que Les Enramades tenen l'origen precisament en aquest fet llegendari i és per això que, aprofitant el nostre arrelament als Embotits -quan anys fa que cantem pels Embotits?-, ens llencem a oferir-vos un "espectacle" que us farà volar la imaginació i us farà sentir orgullosos d'un poble i d'una terra magnífics. 

PD: Us demanareu el perquè de la foto de la recent restaurada església de Sant Sebastià...doncs bé, considerem que aquesta església va ser un perfecte testimoni dels fets que es narren en la llegenda dels Embotits.