dimarts, 24 d’abril de 2007

L'orgull de pertànyer a La Nova Harmonia

En Jaume Riu, ben conegut per tots nosaltres, ha estat recollint els darrers anys molta informació sobre les corals i cantaires de Sallent i finalment ha pogut ser editada en el llibre que va presentar divendres passat a la Casa Torres Amat.. "Sallent i el cant Coral". La Nova Harmonia va ser convidada pel mateix redactor del llibre per tal de cantar-hi unes quantes cançons i donar relleu històric a l'acte ja que la nostra coral és un referent musical de Sallent.
L'acte va ser presentat per en Ferran Sánchez el qual va explicar la gestació d'aquest llibre i va introduir l'autor del llibre, el qual va definir, abans que escriptor, com a fuster. També va parlar en l'acte la regidora de cultura de Sallent, l'Anna Gabriel, la qual va explicar que estava molt contenta d'haver aconseguit editar el llibre i fer-ho amb en Jaume, amb qui l'uneix una bona amistat. L'alcaldessa també va prendre la paraula per a donar-li les gràcies a en Jaume per la feina feta i el va endegar a continuar treballant pel poble i per la recuperació de la memòria històrica a través de la recerca.
En Jaume Riu va explicar també l'origen del llibre, les moltes hores esmerçades en el recull de memòries personals, vivències, documents, i també va explicar que el llibre li havia tret moltes hores de dedicació a la família.
La Nova Harmonia va realitzar quatre intervencions entremig dels parlaments. La primera d'elles va sorprendre a tothom malgrat ser una cançó de repertori ja conegut: "Bon dia" dels Pets. Els nostres cantaires Miquel Àngel Gili i Eduard Galobart van encarregar-se de cantar com a solistes les intervencions d'homes, acompanyats al piano pel director, en Joan Camprubí, i per la Coral. Després es va cantar una nova cançó "Enamorat de tu..." que va popularitzar n'Elvis Presley en els seus anys d'esplendor. Es va continuar amb una cançó que no podia faltar "Que tinguem sort" de Lluís Llach, a dues veus i piano, fortament aplaudida. I finalment es va cantar "Bona nit" també dels Pets, a quatre veus i piano, també molt aplaudida. Les cançons, totes elles del nostre temps, van ser demanades expressament per en Jaume Riu, el redactor del llibre, el qual volia donar un aire fresc i renovat a l'acte malgrat parlar de la història del cant coral de Sallent.
Un cop presentat el llibre l'autor va signar-lo als presents i en va regalar un a la coral per la seva aportació a l'acte i a la història viva del cant coral de Sallent. Per això cal estar orgullós de l'aportació "Històrica" i "Viva" de La Nova Harmonia a la música sallentina del segle XX i actual. Per molts anys poguem continuar cantant i participant en actes com el de presentació del llibre d'en Jaume Riu i ben aviat poguem aportar, nosaltres mateixos, una mica més d'història al cant coral de la població amb l'enregistrament de la música de la nostra coral en un CD.

2 comentaris:

Jordi Moras Tristany ha dit...

molt be per aquesta web. soc soci de la Coral la Nova Harmonia, no cantaire, soc de Sallent, abans vivia a sobre el centre a on ensajaveu, entonan les vostres veus. no cal que digui el nom.

jaume ha dit...

Hola sóc el Jaume Riu; de quan en quan busco si s'ha publicat alguna cosa sobre els llibres o sardanes meves i m'ha fet il.lusió trobar aquest blog on parla de la vostra presència a la presentació del meu llibre. Moltes gràcies i enhorabona pel CD.