dissabte, 22 de maig del 2010

15 dies per a la reestrena

Avui dissabte falten exactament 15 dies per a la presentació del 2n Retaule dels Embotits. De fet, com podeu llegir a l'encapçalament, podríem dir que es tracta d'una Reestrena de l'espectacle que vam presentar l'any passat ja que les novetats són tan nombroses que gairebé podríem rebatejar-lo.

Durant aquestes darreres setmanes, l'equip de La nova Harmonia juntament amb els diferents grups, associacions i escoles, hem estat treballant per a tenir a punt al màxim totes les novetats d'enguany. Alguns dies l'activitat, que s'ha canalitzat a través del telèfon mòbil, les reunions i sobretot per correu electrònic, ha estat frenètica però les decisions preses i la definició han estat perfectes.

Sense anar més lluny diumenge passat es va poder fer una sessió fotogràfica sobre les noves escenes que tindrà el Retaule de 2010. Els participants en aquestes sessions van ser nombrosos cantaires i no cantaires de la coral, i ens van acompanyar i assessorar personatges de la vila ben reconeguts, com fou el Pare Antoni Costa. Els assaigs amb l'escola de música han estat molt profitosos i demostraran que la seva participació enguany donarà una qualitat musical a l'obra que l'any passat, malgrat la nostra voluntat inicial, no podíem oferir. També les escoles estan treballant en el que potser podria considerar-se la nostra aportació a l'enramada de 2010: un mural de dimensions considerables que s'exposarà durant el concert/espectacle del dia 5.
No deixeu de seguir les novetats a través del nostre bloc on-line a Internet perquè s'acosta el dia i el Retaule està a punt de tornar a sortir a la llum més esplèndid que mai!

dimarts, 18 de maig del 2010

dimecres, 12 de maig del 2010

Torna "EL RETAULE DELS EMBOTITS"

Ara sí, tots els esforços de la Coral van dirigits a presentar, per segona vegada, El Retaule dels Embotits. Després d'un any amb forces compromisos concertístics -ja siguin nadalencs o invitacions- La Nova Harmonia, acompanyada d'altres entitats de la vila, presentarà de nou l'espectacle musicocoral "El Retaule dels Embotits", inspirat en la popular llegenda sallentina dels embotits.

Enguany l'espectacle tindrà nombroses novetats i si l'any passat ja va crear molta expectació, la coral espera que aquesta edició la pugui superar. Per començar s'ha aconseguit que l'espectacle es faci en un dia més central, dissabte, a les 22:00h del vespre, amb la qual cosa s'aconsegueix que tingui major protagonisme i més central dins de la Festa les Enramades, i a una hora sense restriccions a causa d'altres espectacles programats com vam tenir l'any passat. També aconseguim que visitants d'altres poblacions que solen visitar la Festa puguin veure l'espectacle sense la limitació de ser un diumenge a la nit quan ja es pensa en anar a dormir per l'endemà anar a treballar. Per tant, esperem rebre molts visitants de fora.

No obstant, les novetats d'enguany se centren en la música. L'any passat la Coral va cantar totes les cançons acompanyada només al piano i del tambor. Aquesta edició serà una orquestra de músics joves sallentins, acompanyats del Jaume Riu, qui acompanyarà la Coral i alguns membres de la Troupe del Riu. Això suposarà tenir un cor amb més de 50 cantaires i una orquestra d'una quinzena de músics pel cap baix. Tot un espectacle!

D'altra banda, hem de dir que hi haurà les intervencions especials de l'escola de Dansa Tot-Dansa de Sallent i també membres de l'Elenc teatral de Sallent que llegiran tot el text llegendari.

Com podeu veure el Retaule serà una gran festa, de poble i per al poble però també amb una visió nacional catalana. No us el podeu perdre!

dilluns, 3 de maig del 2010

Roda Coral a Súria

Com cada any La Nova Harmonia se suma a participar a la Roda Coral Bages-Berguedà que organitzen algunes corals de les nostres comarques sota l'empara de las Federació Catalana d'Entitats Corals. Enguany, la Nova Harmonia participarà en el concert que es farà a Súria el proper diumenge dia 9 de maig a la tarda. En el concert hi participaran corals de St Joan de Vilatorrada, Viladomiu Nou, Súria, Sallent i Freixinet. Serà un concert llarg i espès on la Nova Harmonia presentarà algunes cançons procedents de musicals de molt renom internacional i d'altres que van ser bandes sonores de pel·lícules. Esperem retrobar-nos amb els nostres amics d'altres corals i compartir una estona descobrint cançons noves.
Recordeu:
DIUMENGE, 9 DE MAIG
Teatre Foment Cultural
18:00 hores Tarda
Súria