divendres, 4 de juny del 2010

Demà és el Gran dia

Gairebé està tot a punt per a representar per segon any "EL RETAULE DELS EMBOTITS". La Nova Harmonia ha treballat molt a fons en aquest segon projecte i demà se'n veuran els fruits. No es pot dir, perquè no seria de justícia, que La Nova Harmonia sigui la única responsable del Retaule i menys enguany en què tantes entitats s'hi han implicat.
Hem de donar gràcies especialment a la col·laboració i bona predisposició a intervenir en el Retaule d'en Jaume Riu i la seva coral "La Troupe del Riu". Sense ells no hauríem pogut realitzar uns assaigs tan complets com els que hem pogut fer gràcies al seu acompanyament de piano, ni tampoc tenir un cor tan potent com el que tenim enguany.
També hem de donar gràcies als solistes, especialment la contralt Montse Garcia, cantant de la Polifònica i sallentina, que ja comprovareu que interpreta el paper d'Eulàlia musiclament parlant a la perfecció. L'acompanyarà en el paper d'en Berenguer el nostre baríton sallentí, cantaire de La Nova Harmonia i cantant de la Polifònica de Puig-Reig, en Miquel Àngel Gili, al qual se li podrà donar el reconeixement que es mereix a casa, a Sallent, temps després de que ja el tingui fora, gràcies al seu treball fet a la Polifònica.
De l'Escola de Música hem de dir que tindrà un paper fonamental, i lloar la feina realitzada per la coordinadora del grup de conjunt instrumental , la Dolors Riera, també sallentina, amb els arranjaments realitzats sobre la base coral, i també del suport de la directora de l'Escola, la Ruth Matamala, de la qual si no haguéssim rebut el seu entusiasme, segurament demà no hauríem pogut presentar el treball que presentarem.
L'elenc teatral sallent ja ha expressat el seu agraïment al nostre oferiment fent-ho públic al seu lloc web, des de fa uns dies ja un lloc amic de la coral a la xarxa d'Internet. El grup tindrà un paper fantàstic en aquests segons "Embotits", amb protagonisme i podran demostrar el seu bon fer davant de la plaça, que suposem que estarà a vessar.
També hem de donar les gràcies també a l'Escola de dansa Tot-Dansa per la feina realitzada aquestes setmanes, especialment per la seva directora Maria Cinta i per la seva col·laboradora Ariadna, les quals han proposat una escenificació d'allò més adequada a la seva intervenció en el Retaule. De ben segur que agradarà.
Les escoles, els seus alumnes, de Sallent i Cabrianes, han fet una feina excepcional. Els vam proposar un treball artesanal sobre la foto de portada del Retaule. Vam rebre el treball, 700 quadrats de 18*18 cm, durant la setmana passada i els vam composar creant un mural gegant de més de 6 metres de llargada per 3.60m d'alçada. Demà comprovareu l'espectacularitat del treball i segurament serà una de les "enramades" més boniques d'aquest 2010. Per la coral, el projecte del mural tenia aquest significat, el donar un escenari més vistós al Retaule i el de contribuir també amb una enramada més a la Festa. Us podem assegurar que hi contribuirà perfectament i fent-hi col·laborar els més menuts de la vila. Per aquest treball els nens i nenes del municipi rebran una auca "L'Auca del Retaule dels Embotits", on s'explica la història llegendària que La Nova Harmonia ha reescrit i representa en aquest espectacle.
Demà és el Gran dia i convidem a tothom a conèixer aquesta magnífica llegenda que diu molt de l'origen patriòtic i llegendari de la gent de Sallent. Esperem veure-us demà!