dimarts, 28 d’abril del 2009

El Retaule dels Embotits...

Com bé haureu llegit en les nostres darreres publicacions del bloc La Nova Harmonia està preparant un novedós concert d'Embotits. Durantel popular concert d'emotits de les Enramades de l'any passat ja es va fer pública la intenció de reformar a fons la popular serenata i convertir-la en un acte central de la popular festa. Amb aquesta idea s'està treballant  i el proper 14 de juny es farà la presentació d'aquest treball de més de 6 mesos.

Però... què serà "El Retaule dels Embotits"?

La Nova Harmonia vol fer honor al seu nom treballant per la cultura del poble, per la seva recuperació, però pensant també en el present i en el futur de la mateixa. 

Sallent té una història esplèndida i La Nova Harmonia, essent una de les entitats més antigues de la població, vol renovar una de les històries llegendàries de la vila i donar-li un aire totalment nou, potser fins i tot un pèl transgressor, actualitzant la magnífica Llegenda dels Embotits i posant-la en coneixement de tots els sallentins, siguin vells o joves. 

La música tindrà un paper central en aquesta proposta però la nostra idea no és quedar-se aquí sinó treballar per tal de que la nostra proposta de Retaule es converteixi en un punt de partida per tal de que noves entitats puguin afegir-se al projecte els propers anys i converteixin "El Retaule dels Embotits" en l'acte principal de la Festa de les Enramades. No volem pecar de sobèrbia però es diu que Les Enramades tenen l'origen precisament en aquest fet llegendari i és per això que, aprofitant el nostre arrelament als Embotits -quan anys fa que cantem pels Embotits?-, ens llencem a oferir-vos un "espectacle" que us farà volar la imaginació i us farà sentir orgullosos d'un poble i d'una terra magnífics. 

PD: Us demanareu el perquè de la foto de la recent restaurada església de Sant Sebastià...doncs bé, considerem que aquesta església va ser un perfecte testimoni dels fets que es narren en la llegenda dels Embotits.

dilluns, 27 d’abril del 2009

El Maig els cors alegra...

Com bé diu la cançó anglesa, el Maig els cors alegra i els nostres cors desperta, fa la la la la la la... Enguany, per a La Nova Harmonia ho tornarà a ser i és que a un mes vista de la celebració de les Enramades, caldrà extremar assaigs, concentració i tot el nostre enginy per a tenir-ho tot a punt per als compromisos musicals del proper mes.
Pel que fa a l'abril, el tanquem amb un casament celebrat la setmana passada, dissabte dia 25, a Sant Cugat del Vallès. El casament va sorgir a proposta de la nostra cantaire Fina Sorribas ja que va oferir a la seva neboda, que era la que es casava, la nostra participació en el cant. Tot i els impediments sobrevinguts a darrera hora per la malaltia del nostre director i a la dolentíssima col·locació de la coral a l'església, podem estar contents del resultat obtingut tot i que no es gaudís malgrat l'entorn fantàstic del monestir de Sant Cugat. 

Ara encetem el mes de maig, un mes musical com el que més -si no fixeu-vos en els magnífics cants corals de Clavé "Les flors de Maig" i l'organització arreu de Catalunya de Rodes Corals, concerts primaverals, festes de Maig, etc-. A casa nostra toca la XIII Roda Coral Bages-Berguedà i La Nova Harmonia organitzarà la segona de les jornades, el proper dia 10 de maig. En el concert que s'oferirà a l'església del Pare Claret, a 2/4 de 6 de la tarda, podrem escoltar La Nova Harmonia, la coral Czarda de St. Joan de Vilatorrada i la coral La Fònica de Freixinet. Donat que enguany és un any dedicat al músic G.F.Haendel, s'ha decidit incloure en el cant comú una coral religiosa coneguda amb el nom "En la vostra ramada". També es cantarà una cançó del nostre músic Francesc Vila.

Esperem que tots els seguidors del cant coral participeu en el cicle Roda Coral que comença aquesta setmana, el dia 3, a Súria, i que ens vingueu a escoltar a totes les corals participants. Amb la vostra presència fomenteu el nostre treball i ens esperoneu a continuar amb noves propostes i millor interpretació. (Per a més informació podeu consultar www.fcec.cat)