dissabte, 27 d’octubre del 2007

Inici de l'Any Claret

El passat diumenge es va celebrar a Sallent la Missa del Bicentenari del naixement del Pare Antoni Maria Claret, fill de Sallent, i la coral va participar-hi convidada pel Pare Antoni Costa, rector de la Parròquia i Superior del Claretians a Sallent. La Coral, acompanyada a l'orgue per en Jordi Sunyer, va portar el pes dels cants dels poble i també va interpretar dues peces religioses en l'Ofertori i la Comunió.

La Missa va ser presidida pel Bisbe de Vic i el Cap dels Claretians, però en ella van participar-hi nombrosos capellans de la comarca, bisbes catalans, el Pare Abat de Montserrat i de manera especial l'Arquebisbe de Santiago de Cuba, convidat especial per a l'ocasió donat que el Pare Claret en va ser també titular d'aquella ciutat al segle XIX.

Durant la Missa es van poder escoltar nombroses peces entre les quals en van destacar el Kyrie del Llibre Vermell de Montserrat, el Gloria de Taizé, el cànon renaixentista "Jubilate Deo" de Hans Leo Hassler, l'Ave Verum Corpus de Mozart a l'ofertori, "El meu cor us cerca" de F.J.Schubert i els himnes al Pare Claret, entre els quals hi havia una nova composició que s'estrenava anomenada "Misionero Claret".
La Coral ha rebut aquesta setmana l'agraïment del Pare Antoni Costa, el qual ens va visitar en l'assaig de dimarts passat i en el qual ens va traslladar la felicitació per part del Bisbe de Vic per la nostra intervenció a la Missa.