dimarts, 23 de novembre del 2010

Magnífic viatge sorpresa de la coral a Catalunya Nord

La Coral ha fet el seu tradicional viatge anual amb el qual es premia els cantaires per la seva labor durant tot l’any. Enguany ha estat un viatge seguint el format de les darreres edicions, és a dir, viatge sorpresa. La Catalunya Nord ha estat la zona escollida i podem dir que tot va sortir molt bé, fins i tot el temps que a hores d’ara, ja entrat el novembre, sovint es presenta en contra.


L’organització va ser novament a càrrec de la Maria González i l’Alba Tomàs, les quals se les ha de felicitar per la labor realitzada ja que no van deixar lloc a cap imprevist i això els viatgers ho van valorar molt positivament.

Dos autocars amb la majoria de cantaires i un nombrós grup d’acompanyants socis o no van sortir en direcció a la frontera dels Pirineus a La Jonquera per a fer la primera visita ja entrat al Rosselló, al castell de Salses, on de manera oficial s’acaben els Països Catalans. La fortalesa és formidable i el dia era esplèndid. Els guies, molt voluntariosos i acollidors ens van explicar tots els topants del castell i ens van traslladar a èpoques de conflictes amb els francesos, que de fet eren els invasors de la zona, ja que aquesta formava part de la Corona Catalano-aragonesa.


Més tard es dinaria a un hotel d’Argelès on es va també sopar i dormir. Les habitacions eren molt comfortables i no es va passar gens de fred com en altres ocasions.

A la tarda de dissabte es va visitar la més que bonica població de Cotlliure, amb el seu Castell Reial i les boniques cales.
L’endemà diumenge es va fer camí a Vilafranca de Conflent, als peus del nostre Canigó, on es van visitar les impressionants coves "Grans Canaletes". 

 
El que ens les va mostrar era el mateix espeleòleg que les va descobrir i ens va explicar totes les bondats de les mateixes, amb molt d’entusiasme, cosa que sempre s’agraeix. I el mateix es va encarregar de fer-nos i servir-nos el dinar que va ser a base de productes de la terra: la butifarra blanca i negra, l’allioli, l’amanida...
I Finalment es va visitar la vila de Vilafranca de Conflent, totalment emmurallada, amb les seves botigues pintoresques. 
De tot plegat en tenim molt bon record i com sempre han quedat ganes per a repetir-ho l'any vinent.

Resultat del Concert de Sta Coloma de Cervelló

Una vegada més La Nova Harmonia ha fet amics entre les corals de Catalunya. El passat 6 de Novembre vam conèixer les corals Esclat i Columba de Sta Coloma de Cervelló totes elles dirigides per la Marylin Socarràs, una noia d'origen cubà plenament integrada a l'activitat social de la població i també a la nostra Terra, Catalunya.
El concert, previst per a3/4 de les 7 del vespre del dia 6 de Novembre, es va fer a l'església parroquial de Sta Coloma i alguns veïns de la població van poder escoltar els repertoris de cadascuna així com les dues cançons de conjunt: el Rossinyol i el bolero mexicà "Solamente una vez".
Tot va acabar amb un ressopó al local social del poble, a la sala on normalment les corals assagen, i on es va cloure la Trobada amb la cantada espontània de cançons de repertori comú com la gallega "O voso galo comadre" o bé "Canticorum Iubilo" de Haendel.  
Si no hi ha res de nou hi haurà un concert a Sallent a l'entrada de primavera, segurament el diumenge dia 29 de març, on les corals de Santa Coloma podran mostrar el seu repertori i conèixer la nostra vila mil.lenària.