dilluns, 26 d’octubre del 2009

En Carles Santos no ens defrauda

Una sessió que no va deixar indiferent a ningú va ser la que es va viure aquest passat dissabte al Conservatori de Manresa amb en Carles Santos. La Fira Mediterrània li ha encarregat una cantata de nom "Els Monts", amb lletra del poeta Perejaume, i en la que participem membres de les corals del Bages-Berguedà de la FCEC. En Carles Santos i el poeta Perejaume van participar en l'assaig del dia 31 al matí juntament amb la Polifònica de Puig-Reig, l'Orfeó Manresà i un nombrós grup de cantaires de corals bagenques i particulars que s'han interessat en aquesta proposta -sempre agosarada- del músic valencià.
Aquest dissabte hi haurà l'estrena a la Plaça Major de Manresa, en un espectacle totalment contemporani però amb una arrel, la que procedeix de la lletra del poeta Perejaume, que es refereix a la Terra i que s'encarna en la muntanya, altrament dita "Mont". Serà a la 1 del migdia.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Membres de La Nova Harmonia participaran a La Fira Mediterrània 2009

Com vam publicar el mes passat al nostre bloc, les corals de la FCEC del Bages-Berguedà han estat convidades a participar en un espectacle coral que tindrà lloc a Manresa durant la Fira Mediterrània, el proper 7 de novembre. L’espectacle ha estat ideat pel polifacètic músic Carles Santos, pianista conegut per les seves controvertides i originals "performances" damunt dels escenaris.
Alguns membres de la coral s'han inscrit per a participar a l’espectacle i aquest cap de setmana proper participaran en el primer dels assaigs que es preveuen fer al Conservatori de Manresa. Aquesta mateixa setmana ja han estat preparant la interpretació fent algun assaig extra al local de la coral.
Tot i la sonoritat una mica extranya, totalment contemporània, els cantaires estan molt entusiasmats amb aquesta participació a la Fira Mediterrània i amb poder conèixer el treball d’un dels músics catalans/valencians de més renom internacional actuals. Més endavant us explicarem el resultat d’aquesta primera sessió.

Cita anual a la Missa del Pare Claret

La Nova Harmonia participarà aquest dissabte en la missa de celebració de la Festa Religiosa vilatana del Pare Claret, a Sallent. Com els darrers anys, els Pares Claretians han convidat la coral a la celebració, ajudant en els cants de la cerimònia i també oferint alguna de les nostres cançons religioses. Enguany està previst presentar una bonica cançó del compositor austríac W.A.Mozart durant l’ofertori de la funció i per descomptat acabar la cerimònia cantant l’himne del Pare Claret.
La Missa serà a les 8 del vespre a l’església del Pare Claret de Sallent. Hi esteu convidats!

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Les corals de la Fcec a la Fira Mediterrània'09

La FCEC, a través la delegació del Bages-Berguedà, ha rebut la invitació per part de l'organització de la Fira Mediterrània per a participar en la Cantata que el compositor Carles Santos ha escrit expressament per a l'ocasió. La Fira, que se celebrarà el proper 7-8 de Novembre a Manresa, ha proposat a les corals de la Delegació que participin en el cant coral de l'obra que ha escrit el compositor valencià amb lletra de Perejaume.
L'obra, totalment contemporània i molt típica de Santos, es presentarà el dissabte 7 de Novembre al migdia a la Plaça Major de Manresa, en un espectacle que tindrà d'amfitrions destacats la Coral Polifònica de Puig-Reig i l'Orfeó Manresà.
Per anar fent boca podeu visitar la web del compositor i així anar coneixent la seva obra, extensíssima, i molt polifacètica. http://www.carles-santos.com/