dimecres, 13 de juny del 2007

El concert d'Embotits més popular...

Ja han passat les Enramades i La Nova Harmonia ha tornat a oferir els seus cants a la festa a través del tradicional Concert dels Embotits. Com es ve fent els darrers anys, també es va fer una serenata prèvia a la Plaça de la Verdura, on va tornar a fer-se palès que el cant, i el cant de La Nova Harmonia en concret, atrau molts curiosos, siguin o no amants de la música.

Enguany La Nova Harmonia va realitzar un concert més informal amb cançons populars, la majoria d'elles havaneres. La coral va estar acompanyada a l'acordió per en Pol Alsina, jove músic de Súria, la qual cosa va animar fortament els cantaires i també els assistents a les cantades ja que la música va sonar molt més plena i rítmica que habitualment.

Entre les havaneres que es van poder escoltar podem trobar "Brau pescador", "La Reina del placer", "Surt a sa finestra". També es van poder escoltar unes cançons catalanes molt populars "La Garrafa" i "Tots bevem poc de vi", les quals van ser àmpliament aplaudides per la picaresca de les seves lletres. Precisament a aquesta darrera cançó, el nostre cantaire Pere Tasias li va escriure una lletra especial per a la festa d'Enramades i en concret per l'acte del concert del Embotits la qual reproduim a continuació:
"No mos anirem de l'Enramada,
no mos anirem dels Embotits,
No mos anirem sense cantar-la
nois i grans i els més petits.
Nostre vi de Pla de Bages
és de solera, és de solera,
és vi de la nostra terra
si en beus gaire cauràs a terra.
Per buscar una noia guapa
has d'estar alegre, has d'estar alegre,
el vi encoratja sempre i endolceja tota la vida."
D'aquesta mateixa cançó en podeu veure i escoltar la interpretació que en va fer la coral diumenge passat a la plaça de la verdura.
La coral va aprofitar per mostrar un dels seus darrers trets característics, la samarreta de color taronja amb el logotip que es va dissenyar per al viatge que la coral va fer a Alemanya l'estiu passat. D'aquesta manera la coral donava una imatge de grup al mateix temps que es donava un aire més informal a la serenata.
Que disfruteu amb els nostres cants.